Diskussion i sSamhälle C

I massmedia beskrivs ofta att ungdomsbrottslighet ökar, vilkt inte stöds av forskningen. samtidigt så ökar dödligt våld och svår misshandel.
Läs:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2106143.svd


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2622&a=748210


Vad är vanligaste orsaker till grova våldsbrott bland ungdomar. Finns det anledning att vara rädd när man befinner sig på riskzonen. Vilken roll spelar alkohol eller allmäna samhällsproblem tex problemområden. Andra tänkbara orskaker, dataspel eller film. Vad kan skolan eller ni själva göra?

http://www.bra.se/extra/faq/?module_instance=2&action=question_show&id=330&category_id=2
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=881731

Kommentarer
Postat av: Mikael@humanus

Var är du? Det var ett tag sen du gjorde kaffe...

2009-02-06 @ 13:59:20
URL: http://hristo88.blogspot.com
Postat av: Eva

Var är du? Jag saknar dina blogginlägg.

2009-02-09 @ 20:58:04
Postat av: Christoffer

Stefan! Vad händer? Fler blogginlägg vill vi se!

2009-02-10 @ 13:22:03
URL: http://christoffershelvete.webblogg.se/
Postat av: Kajsa

Rättskunskap:Ungdomsbrottsligheten har nått en ny nivå i Sverige. I princip varje dag kan man läsa om våldsbrott och gängbråk. Unga killar som hamnar i slagsmål är de brottslingar som oftast pekas ut och de vi tycks läsa mest om vid frukosten.Men det finns även en annan aspekt av detta fenomen, för var är alla tjejer? Är vi tjejer skonade från detta beteende? Nej, vi upptar bara en annan roll av brottsligheten. Medan våldsbrotten ökar hos killar har också stölder, främst snatteri, höjts till skyarna hos unga tjejer. Tyvärr anser inte nyhetsredaktörerna att snatteri och 13-åriga tjejer är lika med lockande nyhetsartiklar, vilket resulterar i att vi får en väldigt sned bild av hur brottsligheten ser ut hos dagens unga.Det är inte särskilt förvånande att de flesta tycks tro att våldsbrott är det som präglar ungdomsbrottsligheten när detta är det enda vi får läsa om. Jag påstår inte att snatteri är lika grovt som misshandel eller mord, detta skulle vara absurt! Däremot skulle jag vilja hävda att genom att inte uppmärksamma snatteri som ett grovt och allvarligt brott får dessa tjejer en felaktig bild av vad som är brottsligt. En ung tjej som snattar kan t.o.m uppleva det som accepterat då samhället idag ger ut en bild av snatteri som ett otyg, men inte värre än så. För många behöver det aldrig bli mer än snatteri, men för en betydelsefull andel är dessa "otyg" första steget in i brottsligheten. Alltså krävs det att man tar tag i problemet i rätt tid, innan dessa mindre brott utvecklas till en livsstil.Jag skulle vilja tillägga att jag inte anser att problemet är för låga straff för snatteri, dessa kan ofta vara väldigt allvarliga. Men då samhället (i media framförallt) inte lägger särskilt stor vikt vid snatteri får de unga inte den rätta bilden av brottet och ofta förväntar de sig inte de hårda straff de får. Alltså behöver allmänheten få en klarare bild av vad snatteri innebär och allvaret i brottet. Information och kunskap är de redskap som kommer bekämpa brottsligheten, det är på tiden media börjar reflektera alla aspekter av ungdomsbrottslighet och inte enbart de som får tidningarna sålda.

2009-02-12 @ 10:49:13
URL: http://futureforamerica.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0