Dagordningen

De flesta av blogginläggen kommenterar vad som ,och hur olika företeelser och händelsers i samhället, tas upp och bearbetas i massmedia. Samtidigt som vår bloggande kan ses som en del av en massmedial självreflexion. Vi blir ju alla påverkade och sprider omedvetet eller medveten den  bild av verkligheten som basuneras ut. Båda vad som anses som viktig eller vilka normer och värderingar som skall prägla samhället. Men genom att blogga har vi ändå kanske en viss möjlighet, att påverka ( i varje fall varandra och alla andra som kan tänka läsa våra inlägg) Det blir därmed viktigt att tänka efter vad vi vad vi uppfattar som är viktigt att belysa, genom vilka  värderingar etc . Därför skulle jag gärna se att alla nyhetskommentarer inte enbart tar upp och kommentera själva nyheten utan även försöker motivera varför frågan är viktig att tas upp.  


Det finns en ju tydlig massmedial agenda, där vissa frågor lyfts fram och ges enorm utrymme under en tid , medan andra frågor som skulle kunna uppfattas som lika vikitga helt hamnar utanför, i mediaskugga . Att påverka denna agenda är självklart en viktig maktfaktor för den som vill påverka den allmänna opinionen. Fler inlägg kommenterar just denna massmedians dagordning.


Dagens elevblogginlägg
Vad som känns väldigt synd är att man i sådana här lägen verkligen ser att politiker gärna prioriterar det som mest syns i media; det disskuterades mycket om vad man skulle göra för insatser mot Kina för att få dem att "bättra sig", t.ex. ekonomiska bojkotter för att inte stå bakom det barnarbete som finns. Nu när ämnet inte känns fullt lika aktuellt i mediabevakningen och själva huvudeventen är över, ser det ut som det mesta läggs på is.

Men en del hände ju faktiskt. Jag skulle bara gärna se att man fortsatte kämpa för ett öppnare och mer humanitärt Kina, och inte bara lägger av nu. Visst finns det många andra ställen i världen som behöver uppmärksamhet, men jag tycker nog att med tanke på Kinas storlek (både i yta och folkmängd) och vår egen inblandning i export och import, att ansvaret inte ska glömmas eller prioriteras bort. Allt kan inte göras i en handvändning, men detso viktigare att man tar tag i det och får processen i rullning så snart som möjligt.

http://harty.blogg.se/2008/september/och-vad-hande-med-debatten-om-kina-efter-os.htmlPå skolans nyhetsfront händer det så mycket att jag är fullständigt omtöcknad.  Först ett karnevaliskt segerfirande. Sedan bryter paniken lös när skolans eget bloggmonster uppenbara sin anskrämliga tryne och härjar fritt med sina psykodeliska kommentarer och domedagsprofetior. Ingen vet hur det skall sluta. Mikael har flytt landet och uppger att han inte avser blogga på tag. Men jag uppmanar alla till besinning, genom citera president Franklin D Roosevelt

"Only Thing We Have to Fear Is Fear Itself"


Räddningen är nära . Mira, skolans klart tuffaste lärare, som aldrig viker ned sig, har fått nog och äntligen öppnat sin blogg.


http://mirrsblogg.blogg.se/


Vi väntar i förtröstan på att hon skall vägleda alla dem som trots allt vågar vara kvar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0